fbpx

Sundhedsstyrelsen ændrer definition af ”risikogrupper”

https://mino.dk/covid19/dansk/#sundhedsstyrelsen-aendrer-definition-af-risikogrupper

Sundhedsstyrelsen ændrer definition af ”risikogrupper”

Sundhedsstyrelsen ændrer definition af ”risikogrupper”

06/05/2020 / /

Efter at have opereret med en meget bred definition af risikogrupper ift. COVID-19, har Sundhedsstyrelsen nu præciseret, hvilke grupper er i risiko for alvorlig sygdom ved smitte med coronavirus.

Der er nu 7 risikogrupper:

1. Personer med høj alder – alt efter almen helbredstilstand

Erfaringen med virusset hidtil viser, at personer over 70, og særligt personer over 80 år, er i størst risiko for alvorlig sygdom. Personer på 65 og yngre er særligt udsatte, hvis de har en eller flere kroniske sygdomme.

Ældre over 65 anses altså ikke længere automatisk som værende i særlig risiko, hvis de i øvrigt er sunde og raske og fysisk aktive. Det betyder også, at raske bedsteforældre gerne må se – og kramme – deres raske børnebørn igen.

2. Beboere i plejebolig

Beboere i plejebolig er ofte både ældre, har kroniske lidelser og nedsat funktions- og aktivitetsniveau. Det medfører alt sammen en øget risiko.

3. Personer med overvægt

Overvægt ses ofte i forbindelse med kroniske sygdomme som diabetes eller hjertekarsygdomme. Særligt personer med en BMI over 35, eller BMI over 30 kombineret med en kronisk sygdom, risikerer et alvorligt forløb ved smitte med COVID-19.

4. Personer med visse kroniske sygdomme

Ikke alle kroniske sygdomme betyder at man er i særlig risikogruppe, særligt hvis de er velbehandlede. Du kan finde listen med sygdomme, der giver særlig risiko for alvorlig sygdom ved COVID-19, her:

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Personer-med-oeget-risiko-ved-COVID-19

5. Visse børn med kroniske sygdomme

Visse børn med kronisk sygdom kan have øget risiko i forbindelse med COVID-19. Det vil være børn, der i forvejen – uafhængigt af pandemien – har særlige foranstaltninger ifm. skolegang eller pasning. Disse børn og deres familier vil modtage individuel rådgivning på deres vanlige behandlingssted.

6. Personer uden fast bopæl

Personer uden fast bopæl har tit ringe mulighed for at holde en god hygiejne eller for at holde fysisk afstand til andre. Det medfører øget smitterisiko. Dertil kommer, at mange uden fast bolig også lider af kroniske sygdomme. Den kombination gør, at de er særligt udsatte for et alvorligt sygdomsforløb. 

7. Gravide

Dette er stadig ud fra et forsigtighedsprincip, da gravide generelt er mere modtagelige for infektioner. Det er ikke påvist, at gravide eller det ufødte barn har risiko for et alvorligere sygdomsforløb end den øvrige befolkning. Der forekommer dog, at gravide som indlægges pga. COVID-19 i tredje trimester, bliver forløst før termin ved kejsersnit. Dertil følger de sædvanlige risici for mor og barn.

Læs mere på: https://www.sst.dk/da/corona/Saerlige-risikogrupper

Relaterede nyheder

Genåbningen af Danmark er nu i fase 3

08/06/2020
Fra mandag den 8. juni 2020 genåbner flere dele af Danmark. Det drejer sig om: Spillehaller, svømmehaller og lege- og […] Læs mere… Læs mere…

Grænserne åbnes delvist, men udlandsrejser frarådes stadig

29/05/2020
Referat af pressemøde i Statsministeriet fredag d. 29. maj 2020 Samtlige udlandsrejser frarådes til og med 31. august. Rejser til […] Læs mere… Læs mere…

Nu kan du selv booke en coronatest – også selvom du ikke har symptomer

19/05/2020
Det er nu ikke længere nødvendigt at få en henvisning fra egen læge for at få en tid til en […] Læs mere… Læs mere…

Regeringen præsenterer ny offensiv strategi for test og smitteopsporing

13/05/2020
Referat af pressemøde i Statsministeriet, 12. maj 2020 Danmark har på det seneste skruet massivt op for test for COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod hjemmelavede mundbind

12/05/2020
En del private er begyndt at sy eller strikke mundbind. Men hjemmestrikkede og –syede mundbind giver falsk tryghed, advarer Sikkerhedsstyrelsen. Den falske […] Læs mere… Læs mere…

Fase 2 af genåbningen begynder nu

07/05/2020
Referat af pressemøde 7. Maj med statsminister Mette Frederiksen Danskerne har efterlevet myndighedernes vejledninger om afstand, hygiejne mv. Derfor er […] Læs mere… Læs mere…

Nu kan udvalgte risikogrupper få gratis vaccination mod pneumokokker

04/05/2020
Personer, der er i alvorlig risiko for alvorlig sygdom ved smitte med COVID-19, kan nu henvende sig ved egen læge […] Læs mere… Læs mere…

Referat af pressemøde med Sundhedsministeren og sundhedsmyndighederne, 20. april 2020

20/04/2020
Vi er ved første fase af genåbningen af vores samfund. Det er vi kun fordi, vi i Danmark har fået […] Læs mere… Læs mere…

Referat af pressemøde i Statsministeriet d. 14. april

14/04/2020
Der er nu noget at glæde sig over i udviklingen med coronavirus i Danmark. Tallene går fortsat den rigtige vej […] Læs mere… Læs mere…

Referat af pressemøde i Statsministeriet d. 6 april, kl. 20.00.

06/04/2020
Udviklingen er stabil og tallene går den rigtige vej: 503 indlagte, 139 på intensiv og desværre 187 døde. Statsministeren påpeger […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelse



Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.