fbpx

Faza 2 e rihapjes fillon tani

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020 / /

Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen

Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, etj. Prandaj, tani është e mundur të vazhdohet hapja graduale e Danimarkës. Sidoqoftë, udhëzimet e autoriteteve shëndetësore për distancën fizike dhe higjenën e mirë ende zbatohen, dhe është thelbësore për suksein e rihapjes që udhëzimet të vazhdojnë të jenë të plota. Perveq udhëzimeve të njohura, rihapja mbështetet në një strategji fyese të testimit. Tani ka një përqendrim të lartë në testimin për simptoma edhe të buta, zbulimin e infeksionit dhe izolimin e infektuarve. Për më tepër, testimi përfaqësues tani është realizuar edhe në popullatë, ku një përzgjedhje e qytetarëve thirret për të testuar nëse kanë simptoma infeksioni apo jo.

Faza 2 e rihapjes përfshin:

– Hapja e plotë me pakicë, përfshirë qendrat tregtare (nga 11 maj)

– Restorante, kafene dhe të ngjajshme mun të shërbejë sipas udhëzimeve të veqanta për distancën fizike, etj. (nga 18 maj)

– Klasa 6-10 mund të shkojë përsëri në shkollë (nga 18 maj)

– Disa kompani private duhet të hapin pjesëmarrjen fizike të punonjësve

– Sportet profesionale duhet të praktikohen pa spektatorë

– Bibliotekat e hapura për hua të librave (nga 18 maj)

– Sportet dhe shoqatat në natyrë duhet të rifillohen nëse mund të kryhen në menyrë të shëndetshme.

– Kisha e Popullit dhe komunitetet fetare duhet të hapen me një mënyrë të shëndoshë (nga 18 maj)

Asnjë vendim se kur do të pushojë kontrolli i përkohshëm kufitar. Qeveria e shpall këtë deri më 1 Qershor 2020.

Nëse rihapja bën që të ndizet epidemia e koronës, ritmi i rihapjes do të ngadalësohet. Kujdesi shëndetësor duhet të jetë në gjendje të ndjekë.

Lexoni më shumë në https://www.regeringen.dk/nyheder/2020/pressemoede-om-genaabning-af-danmark-fase-2/

Relaterede nyheder

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020
Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë.  Aplikacioni ju […] Læs mere… Læs mere…

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020
Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020
Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për […] Læs mere… Læs mere…

Konference me Ministrin e Shëndetësisë dhe autoritetet e shëndetësisë, 20 Prll 2020

22/04/2020
Në jemi në fazën e parë të rihapjes së komunitetit tonë. Kjo vetëm seåse ne kemi fituar kontrollin e epidemisë […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.