fbpx

Gratë shtatetzënë me simptomë te koronavirusit duhet të testohen para lindjes.

https://mino.dk/covid19/shqip/#grate-shtatetzene-me-simptome-te-koronavirusit-duhet-te-testohen-para-lindjes

Gratë shtatetzënë me simptomë te koronavirusit duhet të testohen para lindjes.

Gratë shtatetzënë me simptomë te koronavirusit duhet të testohen para lindjes.

19/03/2020 / /

Ministria shëndetësore kan ardhur me udhëzime te reja e enjte me daten 19 mars, duke treguar si të trajtohen shtatzënët e semuara dhe lindja e grave, partneri i tyre dhe i porsalinduri kunder covid-19. 

Grate shtatzene që janë ne fund te shtatzanis duhet të testohet kunder koronavirusit. 

Nese testi te gratë shtatzane del pozitiv d.m.t.h(e infektuar), atehere merren disa rregulla. Stafi i spitalit duhet te ketë masken vesh dhe pajisje te tjera vesh. Personi shtatzënë duhet gjithashtu me vesh masken. 

Nese dyshon stafi se personi shtatzënë esht e infektuar, atehere duhet stafi per kujdesjen e pacientit, te porsalindurit dhe te stafit do ta trajton pacientien shtatzënë sikur të ishte e infektuar, derisa ajo të marrë pergjigjen e testit kunder virusit. 

Nese esht partneri i infektuar me koronaviursit, atehere duhet partneri te qendron larg te porsalindurit 2 ditë, derisa nuk duken simtomët te virusit më. 

Disa spitale rekomandojn se vetem partneri ka leje me qen ne sallen e lindjes si personi i afërm, për shkak rreziku i infeksionit.

Edhe pse nëna esht e infektuar me covid-19, ajo nuk do të ndahet nga i porsalinduri, vetem nese esht nëna ne gjendje kritike që kërkon trajtim. 

Nese esht nëna e testuar pozitiv, por nuk ka nevoj per trajtim, atehere rekomandohet te shkon ne shtëpi se shpejti. Asaj do t’i jepet udhëzim që të vezhgojë shendetin e fëmijës.

Nënat e infektura gjithashtu duhet ta ushqej fëmijën me gji, por rekomendohet te lani gjoksin me ujë dhe sapun para gjidhenies dhe te veshni maskën. Rekomendohet shpesh t’i lani duart dhe perdorni dezinfektues.  

Skanime te rëndësishme vazhdojnë pershembull skanimi i palosjes se qafës etj. 

Duhet te pritet qe pergatitjet e lindjes ta anulohen dhe kohen te gjinikologu duhet ta vazhdoni permes telefonit. Vizitat te nevojshme dhe skanimet nuk do te anulohet – me gjithe atë vizitat dhe skanimet behen vetem me nënen per arsyje te ngjitjes së virusit. 

Spitalet vazhdojn ti trajtojn lindjet sic bejnë zakonisht. Theksohet se njeriu nuk duhet te shqetesohet per lindjen. 

Relaterede nyheder

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020
Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë.  Aplikacioni ju […] Læs mere… Læs mere…

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020
Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020
Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020
Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.