fbpx

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020 / /

Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë. 

Aplikacioni ju lejon të njoftoni për rrezikun e infektimit te njerëzit me të cilët keni qenë afër, por ata që nuk i dini, për shembull në transportin publik ose në restorante.

Sa më shumë njerëz që përdorin aplikacionin, aq më shumë zinxhirë infeksioni mund të ngadalësojmë.

Aplikacioni infektion l ndalesa ju jep

  • Njoftoni nëse keni qenë afër dikujt që po teston pozitivisht për koronavirusin e ri. Ju do të njoftoheni për rekomandimet e autoriteteve në mënyrë që zinxhiri i infeksionit të ndalet.
  • Mundësia për të dërguar një mesazh të tjerëve që keni qenë afër nëse testoheni pozitiv. Ju njoftoni të tjerët pa qenë në gjendje të shohin se kush jeni, ku ose kur ata kanë qenë pranë jush.

Rreth infeksionit l ndaluar

  • Është vullnetare të ka përdorni aplikacionin infeksionin l ndaluar
  • Aplikacioni është i sigurt dhe mbron të dhënat tuaja.
  • Të dhënat për kë keni qenë afër ruhen vetëm në telefonin tuaj dhe asnjë autoritet nuk ka qasje në informacion.
  • Aplikacioni është një shtesë dixhitale e nismave të tjera të autoriteteve, të cilat do të na nidhmojnë të kujdesemi mirë për njëri-tjetrin ndërsa shoqëria rihapet.
  • Aplikacioni është zhvilluar në bashkëpunim midis Ministrisë së Shëndetësisë dhe të moshuarve, Agjencisë Daneze për Sigurinë e Pacientëve, Autoritetin Danez të Shëndetit dhe Barnave, Instituti i Statumit dhe Netcompany.
  • Ju do të gjeni aplikacionin infektoni l ndalesa ku normalisht sharkoni aplikacionet tuaja celular.

Relaterede nyheder

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020
Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020
Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020
Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për […] Læs mere… Læs mere…

Konference me Ministrin e Shëndetësisë dhe autoritetet e shëndetësisë, 20 Prll 2020

22/04/2020
Në jemi në fazën e parë të rihapjes së komunitetit tonë. Kjo vetëm seåse ne kemi fituar kontrollin e epidemisë […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.