fbpx

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

https://mino.dk/covid19/shqip/#informacione-te-reja-ne-lidhje-me-udhezimet-e-udhetimit-te-ministrise-se-puneve-te-jashtme-ne-lidhje-me-covid-19

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020 / /

Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i serumit statens vlerëson se zhvillimi i infeksionit është i ulët, dhe ku danezet mund të hyjnë pa kufizime të rendësishme. Për vendet në BE/Shengen dhe në Mbretërinë e Bashkuar, të cilet instituti i statumit i kategorizon si ‘vende karantine’ për shkak të zhvillimit të infeksionit udhëzuesi i udhëtimit i Ministrisë së Punëve të Jashtme mbetet portokalli (i gjithë udhëtimi i panevojshëm nuk rekomandohet).

Udhëzuesi i udhëtimit është gjithashtu portokalli për vendet në BE / Shengen dhe MB me kufizime të konsiderueshme të hyrjes për udhëtarët danezë.

Lexoni më shumë rreth udhëzuesve të udhëtimit të Ministrisë së Punëve të Jasthme për vendet e BE-së dhe Shengenit këtu: Læs mere om Udenrigsministeriets rejsevejledninger for EU- og Schengenlande her.

Për më tepër, Minisrtiva e Punëve të Jashtme hapet për udheåtime në vende individuale jashtë BE / Shengenit dhe MB, ku BE vlerëson se zhvillimi i infeksionit është nën ose i barabartë me mesataren e BE-së. Edhe këtu, një parakusht tjetër do të jetë që vendi nuk ka kufizime hyrjeje ose kërkesa për karantinë për udhëtaret danezeë, dhe se situata e pergjithshme e sigurisë në vend është e pranueshme.

Lexoni më shumë rreth udhëzuesve të udhëtimit të Ministrisë së Punëve të Jasthme për vendet jashtë BE-së dhe Shengenit këtu: Læs mere om Udenrigsministeriets rejsevejledninger for lande uden for EU og Schengen her.

Për vendet ku udhëzuesi i udhëtimit është i verdhë, Ministria i Punëve të Jashtme ju inkurajon të jeni shumë të kujdesshëm, të qëndroni të azhurnuar në udhëzuesin e udhëtimit në vend dhe të ndiqni këshilat speciale të Ministrisë se Punëve të Jashtme për një kohë me COVID-19 këtu: Udenrigsministeriets særlige rejseråd til en tid med COVID-19. Ju rekomandohet gjithashtu te sharkoni aplikacionin Rejseklar dhe të regjistroheni në listën daneze. Më pas do të merrni informacion nëse ka ndryshime në udhëzimet e udhëtimit për vendiin ku po udhëtoni.

Ju mund të gjeni informacion të azhurnuar në lidhje me vendet individuale në faqet e internetit të ambasadave daneze. Mund të jetë informacion në lidhje me kufizimet e udhëtimit dhe masat e tjera të marra nga autoritetet lokale për të frenuar përhapjen e infeksionit.

Danimarka nuk ka ambasada në të gjitha vendet. Prandaj, disa ambasada përfshijnë disa vende. Ju mund të gjeni ambasadën që është e rëndësishme për ju duke hyrë emrin e vendit këtu: her

Relaterede nyheder

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020
Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë.  Aplikacioni ju […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020
Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020
Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për […] Læs mere… Læs mere…

Konference me Ministrin e Shëndetësisë dhe autoritetet e shëndetësisë, 20 Prll 2020

22/04/2020
Në jemi në fazën e parë të rihapjes së komunitetit tonë. Kjo vetëm seåse ne kemi fituar kontrollin e epidemisë […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.