fbpx

Kërkesa e Agjencisë Shëndetësore: Mbroni veten dhe të tjerët kundër koronavirusit.

https://mino.dk/covid19/shqip/#kerkesa-e-agjencise-shendetesore-mbroni-veten-dhe-te-tjeret-kunder-koronavirusit

Kërkesa e Agjencisë Shëndetësore: Mbroni veten dhe të tjerët kundër koronavirusit.

Kërkesa e Agjencisë Shëndetësore: Mbroni veten dhe të tjerët kundër koronavirusit.

28/03/2020 / /

Qfarë duhet të dini për koronën:

Tani jemi në mes të një epidemie serioze. Prandaj, është e rëndësishme të minimizoni rrezikun e përhapjes së infeksionit. Agjencia Shëndetësore do t’ju kërkojë të gjithëve që t’i ndjeknin këto këshilla.

Nëse jeni te shëndetshëm:

– Shmanguni kontaktet te panevojshme dhe kërkoni nga të tjerët që t’i kushtojnë vëmendje.

– Nëse keni qenë afër dikujt që tregojnë shenja të infeksionit të koronavirusit, kushtoni vëmendje shtesë simptomave tuaja.

– Kujdesuni për të dashurit tuaj dhe nëse janë veçanërisht të prekur, veproni kështu në një distancë.

Nëse keni shenja të sëmundjes:

– Qëndroni në shtëpi deri në dy ditë, deri sa të mos keni simptoma.

– Rrini larg të tjerëve në shtëpi dhe qëndroni sa më shumë nën jorgan.

– Kini kujdes me higjenën personale dhe me pastrimin.

– Merrni të tjerët të ju ndihmojnë në blerjet tuaja dhe të qëndroni në kontakt me telefon.

– Nese po përjetoni simptoma të përkeqësimit, mund të jenë temperaturë të lartë ose probleme me frymëarrjen, telefononi mjekun tuaj.

Mbroni veten për të mbrojtur të tjerët.

Relaterede nyheder

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020
Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë.  Aplikacioni ju […] Læs mere… Læs mere…

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020
Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020
Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020
Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.