fbpx

Konference me Ministrin e Shëndetësisë dhe autoritetet e shëndetësisë, 20 Prll 2020

https://mino.dk/covid19/shqip/#konference-me-ministrin-e-shendetesise-dhe-autoritetet-e-shendetesise-20-prll-2020

Konference me Ministrin e Shëndetësisë dhe autoritetet e shëndetësisë, 20 Prll 2020

Konference me Ministrin e Shëndetësisë dhe autoritetet e shëndetësisë, 20 Prll 2020

22/04/2020 / /

Në jemi në fazën e parë të rihapjes së komunitetit tonë. Kjo vetëm seåse ne kemi fituar kontrollin e epidemisë në Danimarkë. Rihapja do të thotë që më shumë njerëz do të jenë në kontakt me njëri-tjetrin. Prandaj, rihapja është e lidhur me disa teste, ndërsa ne duhet të njekim, udhëzimet që ne njohim, të cilat përfshijnë larjen e duarve, kollitjen dhe teshtitjen në mëngë, kufizimin e kontaktit fizik, qëndrimin në shtëpi nga sëmundjet dhe të vetëdijshëm për vendet ku lëvizin shumë njerëz. Ne kemi punuar shumë për të marrë më shumë aftësi testuese dhe tani është ketu. Kjo do të thotë, GJITHA që kanë simptoma duhet të testohen. Në mënyrë të veqantë, kjo do të thotë që nëse keni ndonjë nga simptomat e mëposhtme: Kollë e thatë, ethe ose probleme me frymëarrjen, mund të testoheni për koronavirus. Ju duhet të telefononi mjekun tuaj, ose nëse është jashtë orarit të zyrës së mjekut, telefononi mjekun tuaj. Atëherë do të vizitoheni për një test sa më shpejt të jetë e mundur. Eshtë mënyra më efektive për të ndaluar zinxhirët e infeksionit koronavirus.

Ka pasur shqetësime se shumë pak njerëz iu drejtuan mjekëve të tyre. Ne i nxisim njerëzit që të kontaktojnë mjekun e tyre nëse janë të sëmurë ose kanë shenja sëmundjeje, qoftë koronare apo jo.

Në përgjithësi rreth testimit:

Ju merrni një provë ku ngjitni njåe shtupë përmes gojës ose hundës. Nëse pranoheni në spital dhe ky test nuk mund të kryhet, ju do të qoheni në provë me një tub përmes hundës. Testi varet nga faktorë të ndryshëm dhe mund të jetë e nevojshme të testohet disa herë.

Relaterede nyheder

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020
Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë.  Aplikacioni ju […] Læs mere… Læs mere…

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020
Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020
Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020
Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.