fbpx

Konferencë ne Qeveri më 17.03.2020

Konferencë ne Qeveri më 17.03.2020

17/03/2020 / /

Pjesëmarrësit: kryeministrja Mette Frederiksen, Ministri i shëndetësor Magnus Heunicke, drejtori shëndetësor Søren Brostrøm nga departmenti i shtetit dhe shefi i policisë Torkild Fogde. 

Kryeministrja Mette Frederiksken fillon duke theksuar seriozitetin: 82 tani janë shtruar në spital, 18 prej tyre në intensiv, këta të fundit pothuajse dyfishohen brenda një dite. 

Prandaj është thelbësore që të thyejmë zinxhirin e infeksionit. Për këtë arsyje, iniciativat e reja janë paraqitur, në fuqi nga nesër, 18/3 në ora 10:00 deri me daten 30/03: 

  • Nuk do të lejohen të mblidhen më shumë se 10 persona, brenda dhe jashtë, për ngjarje publike. Ftesë për të mos mbledhur më shumë se 10 në privat. 
  • Dyqanet kanë kërkesa më të rrepta: duhet të ketë hapësirë të mjaftueshme mes njerëzve, distancë të mirë, klientët duhet të lajnë gishtat – dhe kjo vlen si brenda ashtu edhe jashtë. 
  • Të gjitha ambientet sportive si jashtë ashtu edhe mbrenda, duhet të mbyllen, p.sh. qendrat e fitnesit, sallonet për rrezitje, frizeret, masazhet, tatuazistët: përgjithësisht ndërmarrje me kontakte të ngushtä/afër. Nuk zbatohet nëse është trajtim i kujdesit shëndetësor. 
  • Klubet e natës, kafanetë , baret, etj. duhet të mbyllen. 
  • Të gjitha qendrat kryesore, arkadat, vendet e mbuluara duhet të mbyllen – përvec dyqaneve ushqimore në qendra. 
  • Të gjjitha restorantet, kafanetë, etj. duhet të mbyllen – por take away është akoma ne rregull.
  • Të gjithë danezët që vijnë në shtëpi nga jashtë duhet të abonohen nga lista daneze nëse janë regjistruar në të dhe të shkojnë në karantinë vullnetare për 14 ditë. 

Për më tepër, Heunicke, Brorstrøm dhe Fogde theksuan seriozitetin e situatës. Dhe tani është që ne duhet të veprojmë nëse do të lehtësojmë pasojat. Askush nuk mund të heqë dorë nga përgjegjësia e tij për të ndjekur rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë, theksoi Kryeministja vecanërisht në lidhje me të rinjtë. 

Si pari, kryeministrja sugjeroi që nëse dyshoni për dicka që ishe e shëndetshme, si p.sh. duke darkuar me disa miq, ju ndoshta duhët të largoheni. 

Kryeministrja gjithashtu falënderoi të gjithë ata që janë pjesë e gatishmërisë së komunitetit. 

Gjithëashtu, Kryeministrja njoftoi paketat e reja të ndhihmës, si për punonjësit, për personat e vetëpunësuar dhe kompanitë, për tu negociuar qysh nesër midis palëve të parlamentit. 

Policia do të jetë e pranishme më shumë se zakonisht për të këshilluar dhe udhëhqur qytetarët. 

Ministria e Jashtme vlerëson se disa danezë kan mbetur jashtë vendit; por bën thirrje që ata të gjejnë një vend të mirë për te mbetur. Danimarka më pas do t’i sjellë ata në shtëpi sa më shpejt që është e mundur. 

Relaterede nyheder

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020
Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë.  Aplikacioni ju […] Læs mere… Læs mere…

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020
Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020
Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020
Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.