fbpx

Konferencë ne Qeveri më 30 Mars 2020

Konferencë ne Qeveri më 30 Mars 2020

30/03/2020 / /

Kryeministrja Mette Frederiksen deklaron se nismat të Danimarkës funksionojnë. Ajo tregon se zhvillimi po shkon në rrugën e duhur. Dhe njofton se Danimarka mund të fillojë të rihapet ngadalë dhe gradualisht pas Pashkëve. Sidoqoftë, kërkon që zhvillimi të vazhdojë ashtu si tani – dhe për këtë arsye NUK duhet të shihet si një mundësi për të filluar të qetësohen kërkesat. Në këtë moment duhet të vazhdojmë, të mbajmë distancën dhe të sigurohemi që të zbatojmë udhëzimet e autoriteteve. Kjo është një parakusht për rihapjen graduale të shoqërisë daneze pas Pashkëve. Përndryshe, edhe veprimi më i mprehtë mund të jetë i nevojshëm. Epidemia ende nuk ka arritur kulmin; ne mund të vazhdojmë të presim më shumë njerëz të sëmurë, më shumë pacientë dhe më shumë vdekje. Dhe ndërsa mund të duket si një paradoks për të hapur Danimarkën ndërsa njerëzit po vdesin, ka të bëjë me sëmundjen që është dhe po kontrollohet. Prandaj Kryeministrja do të diskutojë në javën e ardhshme rihapjen e Danimarkës më ngushtë me kryetarët e partive parlamentare – dhe të paraqesë një plan për këtë në fund të javës. Për më tepër, Departamenti i Shtetit dërgon një mesazh veçanërisht për të moshuarit dhe të prekurit, për të cilit ajo thotë se duhet të presin që të vazhdojnë të organizojnë jetën e tyre sipas rrezikut të infeksionit. Eshtë e vështirë, por paradoksale, më e dobët duhet të jetë më e forta në këtë epokë. Sidoqoftë, ka shpresë përpara, shprehet ajo. Siç duket tani, ne kemi arritur të rrafshojmë kurbën – situata mbetet serioze dhe tani është e nevojshme testimi masiv. Edhe pse përhapja e infeksionit tani është nën kontroll, ne ende kemi një epidemi. 

Relaterede nyheder

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020
Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë.  Aplikacioni ju […] Læs mere… Læs mere…

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020
Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020
Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020
Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.