fbpx

Konferencë në Qeveri me datën 14 Prill

Konferencë në Qeveri me datën 14 Prill

14/04/2020 / /

Tani ka diqka për të shpresuar në zhvillimin e koronavirusit në Danimarkë. Numrat vazhdojnë të ecin në rrugën e duhur dhe më mirë sesa pritej. Prandaj, mund të hapek pak më shumë sesa pritej. Do të ketë negociata me palët e tjera mbi ato që mund të hapen më tej, p.sh. qfarë pune duhet të hapen. Numri i shtrimeve në spital dhe pacientët me koronavirus në intensiv është zvogëluar. duket se mban distancën tonë dhe kjo është arsyeja pse të gjithë duhet të vazhdojmë. Ka qenë jashtëzakonshme për të gjithë ne që Danimarka është mbyllur kaq shumë, por shumë vende të tjera janë në një situatë më të veshtirë sesa Danimarka. 

Aktualisht, ka 380 persona me koronavirus, 93 në kujdes intensiv dhe 299 të vdekur. Në Danimarkë, koronavirusi është nën kontroll tani dhe sitemi kujdesit shëndetësor mund të ndjekë padinë. 

  • Tani po bëhen përgatitje për të hapur pjesë të sistemit të kujdesit shåendetësor, në mënyre që mjekët të pranojnë pacientë dhe spitalet të fillojnë me operacione të planifikuara. Pacientët me nevojë më të madhe vijnë të parët. Të gjithë duhet të mbajnë mend që të konsultohen me mjekun e tyre mjekësor në rast sëmundjeje ose simptomash të sëmundjes dhe kur është e nevojshme të ekzaminohen. 
  • Të gjitha komunat janë duke u përgatitur të hapin institucione të kujdesit ditor, qendra ditore dhe shkolla përsëri në bazë të rekomandimeve nga Autoritetet Shëndetësore. Do të jetë një jetë e ndryshme e përditshme për fëmijët pasi duhet të ketë distancë më të gjatë mes fëmijëve, më shumë kohë jashtë dhe të luani në grupe më të vogla. 
  • 67 komuna hapin shërbime të ditës së parë nesër, e Mërkurë 15 Prill dhe 48komuna hapin shkollat e para për klasen 0 – 5. Të gjitga institucionet e tjera të kujdesit ditor dhe shkollat do të hapen eri më 20 Prill. Ne duhet të vazhdojmë të jemi mirë duke mbajtur distancën nga njëri-tjetri dhe të kujdesemi për të moshuarit dhe të prekurit në shoqëri. 

Të gjithë duhet të ndihmojmë që infeksioni të mos përhapet shumë dhe shumë shpejt. 

Relaterede nyheder

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020
Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë.  Aplikacioni ju […] Læs mere… Læs mere…

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020
Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020
Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020
Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.