fbpx

Konferencë në Qeveri me datën 6 Prill

Konferencë në Qeveri me datën 6 Prill

06/04/2020 / /

Zhvillimi është i qëndrueshëm dhe numrat po shkojnë në rrugën e duhur: 503 te shtrirë, 139 në intensiv dhe për fat të keq 187 të vdekur. 

Kryeministrja pastaj thekson se virusi godet vetëm me një vonesë prej tre deri në katër javë, dhe për këtë arsyeje është shqetësuese që disa njerëz fillojnë ta marrin si të mirëqenë, për shembull duke planifikur dreka të Pashkëve. 

Në këtë sfond, Kryeminstrja propozon fazën e parë të rihapjes së Danimarkës. Të gjtha pikat e planit janë të kushtëzuara që të gjthë të marrin përgjegjësi dhe të vazhdojnë të zbatojnë rekomandimet e autoriteteve: larja e duarve, mbajtja e distancës dhe mos takimi i shumtë. 

1 fazë e hapjes përmban si vijon: 

 • Shërbimi shëndetësor do të hapet përsëri për aktivitete të ndryshme nga korona. 
 • Qerdhe, kopsht fëmijësh, aranzhime të kohës së lirë dhe 0-5 klasa rihapen. 
  • Në këto institucione do të merren disa masa të reja të kujdesit shëndetësor. Hapja ndodh vetëm kur janë në vend. 
 • Punojësit privatë duhet të fillojnë përsëri të punojnë. 

Kryeministrja thekson se e gjithë kjo është vetëm me kusht që zhvillimi të vazhdojë të jetë i qëndrueshëm – dhe që të gjithë ne kemi një përgjegjësi që ajo të ndodhë duke respektur udhëzimet. 

Përveq kësaj, masat e tjera mund të zgjaten për katër javë deri më 10 maj, kjo është për shembull: 

 • Mbyllja e kufijve
 • Ndalimi i mbledhjes së më shumë se 10 personave. 
 • Udhëzimet më të rrepta. 
 • Arsimi i lartë, biblioteka, kinematë, qendrat kryesore, dhe mbyllja e kafeneve. 
 • Profesionet e vogla liberale si frizeret, artistët e tatuazheve dhe të tjera do të zgjaten. 

Kryeministrja u bën thirrje të gjithëve të tregojnë durim dhe mirëkuptim. Asgjë nuk është si më parë – dhe jeta e përditshme nuk do të kthehet në shoqërinë tonë për shumë muaj. 

Përveq kësaj, ajo më tej shpalos një numër kushtesh specifike: 

 • Nxënësit të klasës 6 – 10 duhet të vazhdojnë të ndjekin shkollën/mesimin nga shtëpia, por provimet anulohen dhe zëvendësohen me notat e vitit. 
 • Studentët që përfundojnë një arsim të mesëm do të duhet t’i kryjein provimet në një mënyrë të ndryshe dhe të kufizuar. 
 • Festiavle, tregje dhe ngjarje të tjera të mëdha gjatë verës, nuk mund të ndodhin: Ndalimi i tubimeve të mëdha nuk mbahet deri në gusht. 
 • Qeveria dhe partitë parlamentare do të shikojnë nëse paketat e ndhihmës mund të përmirësohen. 

Kryeministrija përsërit thirrjen e saj për të treguar frymën e komunitetit, kësaj radhe sidomos për bankat dhe kompanitë e mëdha me qira që duhet të tregojnë solidaritet – por edhe për qytetarët që janë të sfiduar të mbështesin bizneset e tyre lokale dhe bizneset e vogla. 

Në lidhje me sistemin shëndetësor, Kryeministrja po kalon disa teste për të sqaruar sa janë ata që kanë pasur korona, si dhe punë me presion të lartë për të siguruar që profesionistët e kujdesit shëndetësor të kenë të gjitha pajisjet e duhura. 

Më në fund, Kryeministrja deklaron se ajo që është më rëndësishmja është që të gjithë të kontribuojmë: i takon secilit individ të bëjë detyrën e tij/saj. Dhe kjo është një parakusht që shoqëria jonë të hapet ngadalë përsëri.

Relaterede nyheder

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020
Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë.  Aplikacioni ju […] Læs mere… Læs mere…

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020
Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020
Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020
Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.