fbpx

Qeveria zgjatë mbylljen deri me 13 Prill 2020.

Qeveria zgjatë mbylljen deri me 13 Prill 2020.

23/03/2020 / /

Konferenca për shtyp në Ministrinë e shtetit në 23.03.2020 në ora 15.00. 

Kryeministra Mette Frederiksen i zgjatë masat e koronavirusit dhe të gjitha iniciativat në lidhje më ketë deri me13 Prill 2020. 

254 janë shtruar në spital me koronavirus, 55 janë në njësi të kujdesit intensiv dhe 24 njerëz kanë vdekur. 

Qeveria ende kanë vendosur të mbaj masat dhe iniciativat e marra. Detyra kryesore eshtë të parandaloni infektimin e shumë njerëzve në të njejtën kohë. Per ketë arsyje, qeveria do të zgjasë mbylljen deri me 13 Prill 2020. 

Kryeministra Mette Frederiksen thekson se eshtë e rendësishme që të gjithë t’i përmbahemi udhëzimeve dhe të mbajmë distancen tonë, edhe pse mund të jetë e veshtirë për Pashkë. Urdhër eshtë që ju të mos keni nevojë të udhëtoni edhe nëse eshtë në Danimarkë. 

Familjet në rrezik kanë nevojë për kujdesje urgjente, pasi ka një aftësi të mirë për t’u kujdesur për femijët dhe të rinjtë. Hapesirat për dhoma ofrohen gjithashtu që njerëzit e pastrehë gjithashtu të karantinohen nëse infektohen. 

Ministri i Shëndetësisë thotë se po punohet shumë per të zgjeruar dhe permirësuar kapacitetin e trajtimit. Koreja e Jugut eshtë kontaktuar me një kërkesë për të pranuar ofertën për të blerë provat. 

Si perfundim, Minstri i Shëndetësisë thekson se ata do të donin të pranonin të gjitha ofertat e ndihmës. Nëse deshironi të ndihmoni, ju lutemi vizitoni coronasmitte.dk. Atje do të gjeni një lidhje me ‘Danimarka ndihmon Danimarkën’ ku mund të shkoni dhe të merrni një vlerësim të shpejtë për ofertën tuaj të ndihmës. 

Relaterede nyheder

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020
Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë.  Aplikacioni ju […] Læs mere… Læs mere…

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020
Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020
Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020
Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.