fbpx

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

https://mino.dk/covid19/shqip/#tani-zgjidhni-grupet-e-rrezikut-mund-te-marrin-vaksimim-falas-kunder-pneumokokeve

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

Tani zgjidhni grupet e rrezikut mund te marrin vaksimim falas kunder pneumokokeve

04/05/2020 / /

Personat në rrezik serioz nga sëmundje serioze për shkak të infeksionit COVID-19 tani mund të kontaktojnë mjekun e tyre për të marrë një vaksinim pneumokok falas. 

Ky vaksinim u ofrohet grupeve veqanerisht në rrezik për të zvogëluar rezikun e prekjes nga një infeksion serioz, ndërsa gjithashtu është në rrezik të COVID-19.

Kështu, vaksina që u ofrohet grupeve speciale nuk është vaksinë kundër COVID-19. Eshtë një vaksinë kundër një bakterie të veqantë, bakterit pneumokok, i cili, në rastin më të keq, mund të qojë në sëmundje serize si helmimi nga gjaku dhe pneumonia. 

Disa njerëz janë në rrezik më të lartë se të tjerët, për shkak të moshës së tyre ose sepse kanë një sëmundje të ndryshme. Prandaj, njerëzit që jetojnë në shtëpi pleqsh, njerëzit mbi moshën 65 vjeq me sëmundje kronike dhe njerëzit nën moshën 65 vjeq me një rrezik veqanërisht të lartë për t’u sëmurur fillimisht ofrohen të vaksinohen. 

Për të zbuluar nëse jeni në rrezik dhe prandaj mund ta merrni vaksinën falas, lexni këtu:
https://www.sst.dk/da/Viden/Vaccination/

Ju mund të lexoni më shumë rreth vaksinimit këtu:
https://www.sst.dk/da

Relaterede nyheder

Infeksioni l Ndaloni aplikacionin

10/07/2020
Infeksini l stop është një aplikacion që na ndihmon të gjithëve të ndalojmë përhapjen e COVID-19 në Danimarkë.  Aplikacioni ju […] Læs mere… Læs mere…

Informacione të reja në lidhje me udhëzimet e udhëtimit të Ministrisë se Punëve të Jashtme në lidhje me COVID-19.

08/07/2020
Udhëtimi është i hapur për një numër të madh vendesh në BE/Shengen dhe në Mbretërine e Bashkuar, ku instituti i […] Læs mere… Læs mere…

Rihapja e Danimarkës tani është në fazën 3

08/06/2020
Nga e hëna, 8 qershor 2020, më shumë pjesë të Danimarkës do të rihapen. Në rastin e:  – Dhoma lojrash, […] Læs mere… Læs mere…

Kufjitë janë hapur pjesërisht, por udhëtimi ndërkombëtar ende nuk rekomandohet

29/05/2020
Referat i një konference për shtyp në Zyrën e Kryeministres të Premten, 29 maj 2020 Të gjitha udhëtimet jashtë vendit […] Læs mere… Læs mere…

Tani mund të rezervoni vetë një provë koronare – edhe nëse nuk keni simptoma

19/05/2020
Nuk është më i nevojshme të merrni një referim nga mjeku juaj në mënyrë që të keni një kohë për […] Læs mere… Læs mere…

Qeveria paraqet një strategji të re fyese për testmin dhe zbulimin e infeksionit

13/05/2020
Referat nga konferencës në Ministrinë e Shtetit, 12 maj 2020 Danimarka kohët e fundit ka krijuar masivisht teste për COVID-19 […] Læs mere… Læs mere…

Agjensia Daneze e Sigurisë paralajmëron kundër maskat të gojës bërë në shtëpi

12/05/2020
Disa individë kanë filluar të qepin ose thurin gojëdhëna (maska të gojës). Por thurjet e gojës të dhurura në shtëpi […] Læs mere… Læs mere…

Faza 2 e rihapjes fillon tani

07/05/2020
Referat i konferencës për shtyp 7 maj me Kryeministren Mette Frederiksen Danezët kanë respektuar udhëzimet e autoriteteve për distancën, higjenën, […] Læs mere… Læs mere…

Bordi Kombëtar i Shëndetësisë po i ndryshon përkufizimin e ”grupeve të rrezikut”

07/05/2020
Duke operaur me një përkufzim shumë të gjerë të grupeve të rrezikut në lidhje me COVID-19, Bordi Kombëtar i Shëndetësisë […] Læs mere… Læs mere…

Konference me Ministrin e Shëndetësisë dhe autoritetet e shëndetësisë, 20 Prll 2020

22/04/2020
Në jemi në fazën e parë të rihapjes së komunitetit tonë. Kjo vetëm seåse ne kemi fituar kontrollin e epidemisë […] Læs mere… Læs mere…

Vær med til at sikre
et ligeværdigt Danmark
– for alle!

Sammen styrker vi minoritetsetniske danskeres
muligheder, stemmer og samfundsdeltagelseHvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.