7. juni // Minority Talks – det delte uddannelsessystem?

Oprettet: 24-05-2018

Tid: d. 7. juni, 17–20
Sted: Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 København K
Facebook event

Hvordan kan uddannelsesinstitutionerne rumme forskelligheder og bidrage til lighed på tværs af etnicitet og social baggrund?

Mino Danmark præsenterer en række af talks under navnet ‘Institutionernes ansvar’. Den første ud af tre talks er med fokus på børn og unge i uddannelsesinstitutionerne.

Forfatter og sociolog Aydin Soei vil med panelerne dykke ned i, hvordan vi sikre, at alle kommer rigtigt igennem systemet.
Runderne tager udgangspunkt i de forskellige institutioner:

Runde 1: Folkeskolen
Her skal vi snakke med tidligere folkeskoleelev fra Blågård Skole, Nadeen Aiche, organisationen ‘Brug Folkeskolen’ og skoleleder Jeanne Jacobsen, om de afgørende år, som folkeskolen kredser omkring.

Runde 2: Ungdomsuddannelserne
Afgående formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Jens Philip Yazdani, en repræsentant for Erhvervsskolernes ElevOrganisation og studievejleder Ane Wildt, skal sammen diskutere det stigende fokus på etnicitet, der både er i gymnasierne og på erhvervsuddannelserne.

Runde 3: Videregående Uddannelser
Forkvinde for Danske Studerendes Fællesråd, Sana Doost, Adjunkt på pædagoguddannelsen på UCC, Jacob Graack-Larsen og antropolog Oda-Kange Midtvåge Diallo skal snakke om unges færd på uddannelserne og videre ud på arbejdsmarkedet, alt sammen ud fra et minoritetsetnisk perspektiv.

Det hele foregår på Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade fra 17-20. Talken er støttet af Roskilde Festival.

Følg os