Mino Danmark på ungdommens folkemøde 2016

Oprettet: 14-10-2016

Den 8. september 2016 løb Ungdommens Folkemøde (UFM’16) af stablen for første gang. I løbet af torsdag d. 8. og fredag d. 9. september var omkring 20.000 unge forbi Søndermarken på Frederiksberg for deltage i et hav af aktiviteter. Med de mange deltagende organisationer og mere end 300 events blandet med god musik, var der noget for alle. Mino Danmark var selvfølgelig med i det tætpakkede program, da de danske unge er helt centrale i vores arbejde.

Den 8. september var også startskuddet til Mino Danmarks kampagne Dansk Siden. Med Dansk Siden sætter Mino Danmark fokus på, at danskhed ikke afhænger af ens rødder og ophav. Dette er især et vigtigt budskab for de 82% af alle efterkommere i Danmark med ikke-vestlige rødder, der endnu ikke er fyldt 25 år. Størstedelen af de 82% føler nemlig, at de hører til i Danmark, men mange føler sig alligevel fremmedgjorte og føler, at de bliver set skævt til. Mino Danmark tog til Ungdommens Folkemøde for at snakke med de unge om, hvad det betyder for dem at høre til i Danmark.

De to dage i Mino Danmarks telt bød på en masse unge, der stillede og fik svar på nysgerrige spørgsmål om minoriteter i Danmark. De stillede ligeledes gladelig op til små videofilm, der viser diversiteten blandt ungdommen i Danmark. Skuespiller Zaki Youssef fik startet en debat om at være dansk med minoritetsbaggrund, da han optrådte i Mino-teltet med et uddrag af sit stykke Jeg hører stemmer. Også teatergruppen fra C:NTACT fik med deres personlige oplevelser om at være minoritetsdanskere sat tanker og spørgsmål i gang hos deltagerne, der var mødt op til C:NTACTs forumteaterforestilling.

I workshopteltet var der fuldt hus, da Mino Danmark med Natasha Al-Hariri som moderator stillede forældregenerationen med minoritetsbaggrund over for forskellige dilemmaer. I panelet sad Rushy Rashid, kendt fra Rushys Roulette, Asim Umer Latif fra foreningen Baba – Fædre for Forandring og Hülya Kocak, daglig leder af Fonden Neverland. Med blandingen af spørgsmål fra det engagerede publikum og Natasha Al-Hariri fik de debatteret dilemmaer og spørgsmål om alt fra dating på tværs af etnicitet til, når børnene tager langt væk på udlandsophold.

Følg os