Mino Danmark får 350.000 kroner i støtte fra Foreningen Roskilde Festival
Oprettet: 10-04-2018
Donationen støtter tre projekter der bryder sociale og kulturelle barriere og fremmer repræsentation af minoritetsetniske unge i Roskilde Festival.
Det er med stor glæde at Mino Danmark kan meddele, at Foreningen Roskilde Festival støtter Mino Danmark med 350.000 kroner. Donationen bruges på tre projekter der skal fremme minoritetsetniske unges bidrag til det danske fællesskab.
Direktør af Mino Danmark, Niddal El-Jabri, siger:
“Det er fantastisk for en organisation som Mino Danmark at etablere et tæt forhold til og samarbejde med Foreningen Roskilde Festival. Igennem deres platform kan vi udleve vores mission om at bryde med tabuer, udfordre stilstand og fremme progressive handlemuligheder for særligt minoritetsunge. Samarbejdet handler især om at facilitere en samtale om det at tage på festival og gøre det både nemt og trygt at finde et fællesskab på festivalen, for nysgerrige sjæle, der ikke har prøvet det før. Samarbejdet handler også om, at kunne blive ved med at lave Minority Talks. Og som noget nyt, skal vi i samarbejde med Roskilde Festival undersøge forudsætningerne for at kunne lancere et nyt kulturmagasin, hvor minoritetsunge af alle slags er målgruppen”.
PLADS TIL ALLE
Roskilde Festival er blandt Europas største musikfestivaler, men den skal have hjælp til afspejle den mangfoldighed, vi ved den danske ungdom består af. Mino Danmarks kernemålgruppe oplever en barriere mellem dem og ’that orange feeling’, der betyder at de ikke deltager som frivillige eller som festivalgæster. For nogen er det mor og far der ikke giver lov eller kender festivalkultur. For andre er det manglende kendskab eller adgang til festivalen gennem en social kreds, der kan give dem den tryghed og fornemmelse for at Roskilde Festival også er deres rum.
Mino Danmark har udviklet nogle konkrete værktøjer for at fremme inklusion og mangfoldighed på festivalen – ikke kun blot som festivalgængere, men som aktive medskabere af Europas bedste festival.
Formand for Foreningen Roskilde Festival, Steen Jørgensen siger:
”På Roskilde Festival ved vi om nogen, hvad det betyder at være del af et fællesskab, hvor man får mulighed for at udfolde sig og gøre en forskel. Derfor lægger vi også vægt at støtte initiativer, der fremmer gode fællesskaber, ikke mindst for unge, hvor de får stemme og oplever at have en betydning sammen. Mino Danmark er et fornemt eksempel på sådan et initiativ. Vi er både stolte af kunne støtte dem og vi glæder os til at samarbejde med dem og lære af hinanden.”
CAMP MINO
Det første projekt skaber et særligt rum, der i synergi med festivalen fremmer mulighed for fest, kultur og netværk. Med aktiviteter rettet mod minoritetsetniske unge, indbyder Camp Mino til at komme på festival og udvikle læring om, hvad det er for nogle barrierer, der står i vejen. Vores forventning er at Camp Mino bliver festivalens stærkeste platform for kulturmødet, hvor borgere der normalt ikke ville have mødt hinanden bliver blandet sammen.
MINORITY TALKS
Debatten i Danmark handler tit om minoriteter, men mangler ofte minoriteternes egne stemmer. Derfor har Mino Danmark skabt debatkonceptet Minority Talks, der sætter de unge og deres udfordringer i fokus på scenen foran tusindvis af mennesker i byer overalt i Danmark. Vi inviterer dem, der er i direkte berøring med emnet ind til at fortælle deres historie. Gennem deltagernes historier og publikums spørgsmål, udfordres nutidens narrativer. Minority Talks er ydermere et forum, hvor minoritetsunge føler sig hørt – samtidig med, at de kan inspireres til at reflektere over deres tilværelse. Sidste år afholdt Mino Danmark en Minority Talks om kulturel ulighed på Roskilde Festival, og takket være donationen fra Foreningen Roskilde Festival kommer vi tilbage i år.
DIGITAL KULTURMAGASIN
Camp Mino ville ydermere være et oplagt sted at lancere vores kulturmagasin-pilot. Dansk kulturliv mangler en platform der møder minoritetsetniske unge i øjenhøjde, og hvor vi undlader at italesætte spørgsmål som: Hvor kommer du fra? Beder du? Spiser du svinekød? Pointen er netop at lave et magasin, der er filtreret for de stigmatiserende identitetsspørgsmål, og behandler hver enkelt medvirkende som et individ. Her er der fokus på at høre det individ og formidle, hvad individet virkelig har på hjerte.
KONTAKT: Niddal El-Jabri, Direktør af Mino Danmark: 60 61 01 26, niddal@mino.dk