Mino Danmark på finansloven

Oprettet: 03-12-2019

Pressemeddelelse
Mino Danmark på finansloven: De minoritetsetniske danskere får deres stemme på den danske finanslov.

Mandag d. 2. december blev finansloven 2020 offentliggjort, og heraf fremgår det at Mino Danmark modtager 2 mio. til at styrke sine indsatser.

”For Mino Danmark gør det en afgørende forskel at komme på finansloven. Dels bliver vores arbejde set og anerkendt på et nyt plan rent politisk, dels sikrer det Mino Danmarks arbejde for at fremme etniske minoriteters samfundsdeltagelse. For et relativt lille beløb kan vi skabe store resultater, og det arbejde ser vi med stolthed og ydmyghed frem til at fortsætte i endnu stærkere grad nu,” udtaler bestyrelsesmedlem Moussa Theo Mchangama Jonsson.

Det er især de unge, dem som enten kom til Danmark som børn eller er født her, der får en stemme i det samfund de er en del af. I det kommende år, vil Mino Danmark arbejde for 3 konkrete indsatser:

  • Styrke minoritetsetniske unges samfundsmæssige og demokratiske stemme, med etableringen af Mino Ung.
  • Samarbejde med andre civilsamfundsorganisationer, der i forvejen gør en stor indsats for unge, men døjer med at nå vores målgruppe.
  • Tage små skridt imod at kunne etablere et nyt videnscenter, med fokus på valideret data og viden der skal styrke minoritetsetniske borgeres ligestilling og trivsel, og kamp mod hadforbrydelser.

”At komme på finansloven er et signal om at landets minoritetsetniske borgere ER en del af Danmark. Valgkampen var af særlig karakter, hård og ubehagelig for de fleste minoritetsborgere. Man anede ikke hvordan fremtiden så ud. Men det her, symboliserer at der er en grænse, og nu skal vi samles om det danske fællesskab,” siger foreningens stifter og direktør, Niddal El-Jabri. 

Mino Danmark har siden etableringen i 2016 haft succes med at tage de samfundsdebatter der handler om minoritetsetniske borgere, og givet stemmen til dem det handler om. Det er blevet til mere end 25 Mino Talks fordelt på flere byer, og sågar Færøerne.

Udover de nævnte nye satser så har Mino Danmark gennem længere tid haft et ungdomsmagasin, skrevet af unge selv, ved navn Mino Views. Dertil har Mino Danmark udviklet en onlineplatform, Mino Educate, hvor danske undervisere kan tilgå værktøjer der understøtter det gode kulturmøde og læringsrum i deres klasse.  

I forbindelse med valgdagen i 2019, holdte Mino Danmarks unge, en valgbar med standup, taler og godt samvær.

I 2020 åbner Mino Danmark op for de første 2 lokale ungdomsforeninger. Ambitionen er at disse skal åbne i hele landet, og forankres som en uafhængig forening under Dansk Ungdoms Fællesråd, Løgstrups ultimative mission for et samlet Danmark på tværs af forskellighed.  

Mino Danmark har over 1000 medlemmer. Du kan også placere en lille aktie i vores arbejde, ved at blive medlem på www.mino.dk.

Kontakt
Niddal El-Jabri, Direktør for Mino Danmark
Tlf: +45 606 101 26niddal@mino.dk

Følg os