Mino Danmark styrker ungeindsats i København

Oprettet: 03-10-2019

Mino Danmarks arbejde i København bliver nu styrket med en lokal ungdomsafdeling, Mino Ung København. Muligheden for at investere mere i foreningens unge kræfter i København kommer, da Borgerrepræsentationen har besluttet at støtte Mino Ung København og det tilhørende uddannelsesforløb for unge, Mino Changemakers, over de næste 4 år. 

Siden Mino Danmarks opstart i 2016 har unge i København og omegn løbende henvendt sig med motivationen om at være med til at udbrede Mino Danmarks arbejde. Unge har siden starten været drivkræften i foreningen og har blandt andet stået bag flere vellykkede online kampagner, lokale projekter og arrangementer og udgivelsen af et online ungdomskulturmagasin, Mino Views. Med Mino UngKøbenhavn kan det nu endelig lade sig gøre at opbygge en lokal afdeling for unge under 30 år, hvor de unge selv styrer foreningen, dennes formål og aktiviteter. Ligeledes bliver det muligt at tilbyde foreningens unge kræfter uddannelsesforløbet Mino Changemakers, hvor deres viden, kompetencer og ikke mindst selvtillid styrkes undervejs i forløbet.  

Direktør i Mino Danmark, Niddal El-Jabri, retter en stor tak til Bystyret i København og alle de kræfter, der har kæmpet for at lokale minoritetsetniske unge kan blive styrkede i deres demokratiske deltagelse og muligheder i samfundet: ”Det er en stor tillidserklæring vi står med i dag, og det er jeg personligt meget ydmyg og beæret over. En ting er for en forening som Mino Danmark at opnå støtte gennem forvaltningerne, men det er et helt nyt stadie, at folkevalgte politikere viser os denne tiltro. Nu handler det om at give Mino Ung til byens unge, og lade dem sikre at det er en platform og et fællesskab med fokus på egenudvikling og et bedre København for alle”. 

I København udgør efterkommere fra ikke-vestlige lande 4,9% af byens samlede befolkning mod 2,7% på landsplan og der er derfor en stor gruppe unge, der er oplagte at arbejde med i Mino Ung.

“Det glæder mig enormt meget at Mino Ung er kommet med i budgettet. Nu kan de første spadestik tages i arbejdet for en lokal demokratisk forening for mangfoldig og jeg glæder mig allerede til at møde de frivillige changemakers, når vi skal fejre rejsegildet og indflytningen i det lokale civilsamfund.” Siger Christopher Røhl, integrationsordfører for radikale venstre i københavn.

Mino Changemakers er netop blevet en realitet i Aarhus med støtte fra Tuborgfondet, og det er tanken at de to indsatser kører ud fra den samme model.

”Tuborgfondet arbejder for at styrke unges engagement i samfundets fællesskaber. For jo mere mangfoldige vores fællesskaber er, des større forskel gør de. Mino Changemakers er et stærkt tilbud til unge, der gerne vil skabe forandring, og det er fantastisk, at det bliver et tilbud i både Aarhus og København”, siger sekretariatschef i Tuborgfondet Peter Giacomello.

Skal du være med? Så kan du allerede nu, uforpligtende blive en del af Mino Ung København på Facebook ved at klikke her.

Fakta om Mino Danmark og Mino Changemakers:

  • Mino Danmark er en non-profit organisation, der har eksisteret siden 2016. Mino Danmark skaber handlemuligheder for minoritetsetniske danskere og er et fællesskab, hvor minoritetsetniske unge kan være sig selv og udvikle sig sammen med andre.
  • Mino Changemakers er et 12 måneders uddannelsesforløb for unge i København, der styrker unge i at forandrings- og mangfoldighedslede demokratiske fællesskaber, aktiviteter og projekter.
  • Uddannelsesforløbet indeholder både teoretisk viden, motiverende oplæg og besøg og virkelighedsbaseret erfaring, så Mino Changemakers efter endt forløb har kvalifikationer og selvtillid til at skabe forandring lokalt samt et netværk, der kan bruges i uddannelses- og arbejdsmæssige sammenhænge.
  • Uddannelsesforløbet indebærer workshops, uddannelsesweekender og udviklingsdage, der tilpasses efter deltagernes liv, behov og engagement.

Kontakt:
Direktør i Mino Danmark                    
Niddal El- Jabri                                                                          
60 61 01 26                                                                                
niddal@mino.dk                                                                      

Læs mere på www.mino.dk

Følg os