fbpx

Mino Danmark styrker ungeindsats i København

Mino Danmark styrker ungeindsats i København

03/10/2019 / /

Mino Danmarks arbejde i København bliver nu styrket med en lokal ungdomsafdeling, Mino Ung København. Muligheden for at investere mere i foreningens unge kræfter i København kommer, da Borgerrepræsentationen har besluttet at støtte Mino Ung København og det tilhørende uddannelsesforløb for unge, Mino Changemakers, over de næste 4 år. 

Siden Mino Danmarks opstart i 2016 har unge i København og omegn løbende henvendt sig med motivationen om at være med til at udbrede Mino Danmarks arbejde. Unge har siden starten været drivkræften i foreningen og har blandt andet stået bag flere vellykkede online kampagner, lokale projekter og arrangementer og udgivelsen af et online ungdomskulturmagasin, Mino Views. Med Mino UngKøbenhavn kan det nu endelig lade sig gøre at opbygge en lokal afdeling for unge under 30 år, hvor de unge selv styrer foreningen, dennes formål og aktiviteter. Ligeledes bliver det muligt at tilbyde foreningens unge kræfter uddannelsesforløbet Mino Changemakers, hvor deres viden, kompetencer og ikke mindst selvtillid styrkes undervejs i forløbet.  

Direktør i Mino Danmark, Niddal El-Jabri, retter en stor tak til Bystyret i København og alle de kræfter, der har kæmpet for at lokale minoritetsetniske unge kan blive styrkede i deres demokratiske deltagelse og muligheder i samfundet: ”Det er en stor tillidserklæring vi står med i dag, og det er jeg personligt meget ydmyg og beæret over. En ting er for en forening som Mino Danmark at opnå støtte gennem forvaltningerne, men det er et helt nyt stadie, at folkevalgte politikere viser os denne tiltro. Nu handler det om at give Mino Ung til byens unge, og lade dem sikre at det er en platform og et fællesskab med fokus på egenudvikling og et bedre København for alle”. 

I København udgør efterkommere fra ikke-vestlige lande 4,9% af byens samlede befolkning mod 2,7% på landsplan og der er derfor en stor gruppe unge, der er oplagte at arbejde med i Mino Ung.

“Det glæder mig enormt meget at Mino Ung er kommet med i budgettet. Nu kan de første spadestik tages i arbejdet for en lokal demokratisk forening for mangfoldig og jeg glæder mig allerede til at møde de frivillige changemakers, når vi skal fejre rejsegildet og indflytningen i det lokale civilsamfund.” Siger Christopher Røhl, integrationsordfører for radikale venstre i københavn.

Mino Changemakers er netop blevet en realitet i Aarhus med støtte fra Tuborgfondet, og det er tanken at de to indsatser kører ud fra den samme model.

”Tuborgfondet arbejder for at styrke unges engagement i samfundets fællesskaber. For jo mere mangfoldige vores fællesskaber er, des større forskel gør de. Mino Changemakers er et stærkt tilbud til unge, der gerne vil skabe forandring, og det er fantastisk, at det bliver et tilbud i både Aarhus og København”, siger sekretariatschef i Tuborgfondet Peter Giacomello.

Skal du være med? Så kan du allerede nu, uforpligtende blive en del af Mino Ung København på Facebook ved at klikke her.

Fakta om Mino Danmark og Mino Changemakers:

  • Mino Danmark er en non-profit organisation, der har eksisteret siden 2016. Mino Danmark skaber handlemuligheder for minoritetsetniske danskere og er et fællesskab, hvor minoritetsetniske unge kan være sig selv og udvikle sig sammen med andre.
  • Mino Changemakers er et 12 måneders uddannelsesforløb for unge i København, der styrker unge i at forandrings- og mangfoldighedslede demokratiske fællesskaber, aktiviteter og projekter.
  • Uddannelsesforløbet indeholder både teoretisk viden, motiverende oplæg og besøg og virkelighedsbaseret erfaring, så Mino Changemakers efter endt forløb har kvalifikationer og selvtillid til at skabe forandring lokalt samt et netværk, der kan bruges i uddannelses- og arbejdsmæssige sammenhænge.
  • Uddannelsesforløbet indebærer workshops, uddannelsesweekender og udviklingsdage, der tilpasses efter deltagernes liv, behov og engagement.

Kontakt:
Direktør i Mino Danmark                    
Niddal El- Jabri                                                                          
60 61 01 26                                                                                
niddal@mino.dk                                                                      

Læs mere på www.mino.dk

Relaterede nyheder

Få indflydelse i Mino Danmark

06/07/2021
Mino Danmark afholder den årlige ordinære generalforsamling onsdag d. 11. august 2021 kl. 17.00-18.30. Hvis du ønsker at få indflydelse […] Læs mere… Læs mere…

Kursus for politiske minoritetskandidater

18/06/2021
Sammen med Kvinderådet og LGBT+ Danmark lancerer Mino Danmark kurset: Politik for alle!, som er et heldagskursus for kandidater til […] Læs mere… Læs mere…

Bevilling fra Tuborgfondet til kommunal- og regionsrådsvalget 2021

27/05/2021
Mino Danmark har længe haft en ambition om at lave en stor indsats i forbindelse med det kommende kommunal- og […] Læs mere… Læs mere…

2021: Vi fortsætter kampen med flere ombord

02/02/2021
Vi er allerede en måned inde i 2021 og selvom tiden stadig er præget af COVID-19, sker der en masse […] Læs mere… Læs mere…

Alle skal føle sig trygge i Mino Danmark

18/12/2020
2020 har på alle måder været et markant år, hvor der har været fokus på, hvordan vi agerer. Racisme, sexisme, […] Læs mere… Læs mere…

Giv et medlemskab i julegave

30/11/2020
Nu kan du give et medlemskab i julegave! For 200 kroner kan du give et årsmedlemskab i julegave, og sikre […] Læs mere… Læs mere…

Mændenes Internationale Kampdag

19/11/2020
Den minoritetsetniske mand skal fejres! Mino Danmark og Mino Ung København har sat barren højt, når der på torsdag inviteres […] Læs mere… Læs mere…

Ser du mig? Mino Danmarks nye kampagnefilm

28/09/2020
Mino Danmark har lanceret en ny kampagnefilm Ser du mig?, der vil udfordre de ensidige forestillinger om minoritetsetniske danskere. Det […] Læs mere… Læs mere…

Organisationer i ny alliance vil engagere unge i menneskerettigheder

17/09/2020
MOBILISERING: En ny alliance af organisationer vil gøre menneskerettighederne vedkommende for unge. ”De unge skal drive processen,” lyder det fra […] Læs mere… Læs mere…

Mino Talks Live: Grønlændere i Danmark

16/09/2020
Onsdag d. 16. september 2020 kan du se sidste afsnit af serien Mino Talks Live med Aviaja, hvor vi inviterer […] Læs mere… Læs mere…

Støt minoriteten

Vær med til at skabe flere handlemuligheder for
minoritetsetniske danskere. Tak fordi du vil være med!Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.