MINORITY TALKS – EN NY DEBAT MED MINORITETSUNGE

Oprettet: 23-11-2016

Onsdag d. 23. november slår Københavns Hovedbibliotek dørene op til den første omgang Minority Talks. Med arrangementerne Minority Talks vil Mino Danmark løbende facilitere en ny debat, der giver taletid til unge med minoritetsbaggrund og fokuserer på de emner, der påvirker danske minoritetsunge.

Debatten i Danmark handler tit om minoriteten, men ofte mangler minoriteternes egne stemmer. Især stemmerne fra de unge danskere med rødder i ikke-vestlige lande, der er født og opvokset i Danmark. De har den udfordring, at de føler et tilhørsforhold til Danmark, men samtidig også føler, at de bliver set skævt til.

 

Blandt unge danskere med ikke-vestlige rødder er 82% stadig ikke fyldt 25 år og de er derfor i fuld gang med deres uddannelser og med at finde vej ind på arbejdsmarkedet. De er en del af en spirende bevægelse, der uddanner sig markant bedre, deltager markant mere og som kommer til at gøre en forskel for at skabe et bedre og rigere Danmark. Men de mødes konstant med holdninger der gør, at de føler sig fremmedgjorte i Danmark.

Med debatarrangementet Minority Talks – ’Du er Danmark’ følger Mino Danmark op på kampagnen Dansk Siden, der udfordrer de narrativer, der i den offentlige debat anvendes til at definere unge med minoritetsbaggrund. Journalist og forfatter Abdel Aziz Mahmoud vil som vært på Minority Talks – ’Du er Danmark’ stille skarpt på, hvordan den offentlige debat påvirker unge minoritetsdanskere. Gennem tre debatrunder med paneldeltagere, der repræsenterer de unge, de succesfulde og de ansvarlige vil debatten fokusere på, hvordan unge med minoritetsbaggrund møder de bedste forudsætninger for et sundt nationalt tilhørsforhold i deres hverdag, og hvad der kan gøres ved det danske debatklima, der er med til at påvirke de 82% og deres tilhørsfølelse.

DEBATRUNDE 1 – DE UNGE

Med paneldeltagerne Mohamad Al Jawerheri kendt fra Bilkasagen, som fik hele landets opmærksomhed. Nadeen Aiche, den næste store stemme i debatten, der gik viralt med sin 9. klasse med et Black Lives Matter tema til deres skolefoto. Og Younes Deaibes fra Trillegården i Århus, der i 2016 vandt Ungeprisen uddelt af ungebyrådet. De fortæller, hvordan de som unge med minoritetsbaggrund oplever debatten og hvad de drømmer om for at skabe et mere inkluderende debatmiljø.

 

DEBATRUNDE 2 – DE SUCCESFULDE

Med paneldeltagerne sanger Waqas Qadri fra bandet Outlandish, iværksætter og stifter af Onfone Moonis Kamil og HR-Chef i Visma og mentor Reham Breko. De vil diskutere de bump, som de har mødt på deres vej til succes og hvilke erfaringer, de vil give videre til den unge generation.

 

DEBATRUNDE 3 – DE ANSVARLIGE

Partilederne Anders Samuelsen (I), Pernille Skipper (Ø), Morten Østergaard (B) og Søren Pape (C) diskuterer, hvordan politikernes ord skaber magt i den offentlige danske debat og hvilke konsekvenser det har for danskere med minoritetsbaggrund. Flere af partilederne er begyndt at trække deres personlige grænser i minoritetsdebatten og de i tredje debatrunde også diskutere, hvor grænsen går.

 

PRAKTISK INFORMATION

Der er gratis entré og tilmelding er ikke påkrævet. Debatarrangementet kan findes på facebook: Minority Talks (1) – ’Du er Danmark’

Følg os