Ny bestyrelse

Oprettet: 08-11-2017

Prominent repræsentantskab skal løfte dansk interesseorganisation for progressive minoriteter

Med et nyt repræsentantskab, der skal løfte en ny vision, er organisationen Mino Danmark klar til at intensivere fokus på medborgerskab og muligheder for danske minoriteter. Det skal blandt andet ske ved at etablere netværk for unge, der hvor de unge er.

Siden organisationens grundlæggelse for mindre end to år siden har Mino Danmark forsøgt at facillitere en ny, konstruktiv samtale om minoriteter og minoriteters udfordringer i Danmark. Igennem blandt andet kreative kampagner og dialogsessions har Mino Danmark stillet spørgsmålstegn ved nogle af de forskelle, der findes mellem minoritet og majoritet i Danmark. Hvordan kan det for eksempel være, at kun 1,6 procent af danske efterskoleelever har ikke-vestlig baggrund?

Mino Danmarks bestræbelser på at give de progressive minoriteter en stemme har resulteret i debatter med prominente danske politikere og selv statsministeren, har efterspurgt og modtaget Mino Danmarks kampagnetrøje, med teksten, Dansk Siden 1964. Den unge organisation har fået politisk ørenlyd – og nu er man klar til at kapitalisere på det, lyder det:

”Mino Danmark tilhører hverken stifteren, sekretariatet eller bestyrelsen, det tilhører landets etniske minoriteter. Det er deres platform, for at samles om at individet har de bedste forudsætninger for at kunne realisere sig selv,” siger direktør Niddal El-Jabri og fortsætter:

”Formålet med nedsættelsen af et nyt repræsentantskab er i første omgang at virkeliggøre vores strategi for 2018, Mino Økosystemet, der består af netværksindsatser, rettet mod unge i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Det handler om igennem netværk at sikre støtte og vejledning gennem hele uddannelseslivet.”

Prominent repræsentantskab

Det nye repræsentantskab, der fremover skal være med til at sikre, at flere minoritetsdanskere når deres fulde potentiale, er ikke helt ukendt i den danske offentlighed. Den nye kreds tæller nemlig blandt andre den tidligere vært på TV-Avisen og forfatter Paula Larrain og tv-vært og forfatter Abdel Aziz Mahmoud, som desuden træder ind som formand for bestyrelsen.

”Vi har utvivlsomt nogle udfordringer med minoriteter i Danmark – ligesom mange andre lande. Men alt for mange taler om problemer, mens alt for få inspirerer os til løsninger. Mino Danmark har allerede vist en del af vejen mod en mere nuanceret samtale om og med minoriteter. En samtale, der ikke er enten den ene eller den anden ekstrem, men som taler til og for det brede spektrum, siger Abdel Aziz Mahmoud, inden han fortsætter:

”Med en moderat platform har vi mulighed for at bygge stabile netværk op, der hvor de unge er med det formål at give dem de optimale karrieremuligheder og den rådgivning, der skal til for at lykkes. Vi forsøger at lukke lidt af det hul, som minoriteter har til majoriteten i kraft af eksempelvis manglende sproglige færdigheder eller samfundsmæssig indsigt og forståelse.”

Opskriften på succes

De unge under 25 år udgør 82 procent af alle efterkommere i Danmark. Det er derfor kernemålgruppen for Mino Danmarks ambition om øget fokus på ligestilling. Etableringen af de nye netværk skal skabe ligeværdige vilkår for særligt unge minoriteter i Danmark,  som direktør Niddal El-Jabri påpeger:

”Det er et opgør med pegen fingre i alle mulige retninger. Helt basale tal fra Det Nationale Forskningcenter  for Velfærd, viser tydeligt at udfordringerne ligger i de logiske konsekvenser det har, at være nye. Det vedrører sprogfærdigheder, kendskab til uddannelsesinstitutionernes kultur samt brede udvalg, og et smalt netværk ud i samfundet og erhvervslivet. Det er individet som skal styrkes. Det er en proces, der tillader os også at arbejde med de strukturelle forhindringer, de mødes med undervejs”.

Det nye repræsentantskab trådte første gang sammen den 8. november 2017 og består af følgende personer:


Abdel Aziz Mahmoud*
Paula Gabriela Larrain Bjørn*

Ahmet Günes*
Pia Yasuko Rask
Jesper Øland

Mikkel Blaabjerg Poulsen
Steven Vildgaard Hansen

De øverste tre med * udgør bestyrelsen.

Om Mino Danmark

Mino Danmark er en dansk interesseorganisation for minoriteter i Danmark som blev etableret i 2016. Målet er jf. organisationens formålsparagraf at arbejde for et samfund med engagerede og ligestillede minoritetsborgere. Det formål forfølger man, ved at skabe positive fællesskaber og handlemuligheder, der støtter op, hvor minoritetsborgere er særligt ulige for majoriteten.

Alle kan i dag blive medlem af Mino Danmark, såfremt man kan støtte op om foreningens vedtægter, og vi opfordrer alle, der ønsker at være en del af denne udvikling, til at melde sig ind. 

Uddybende kommentarer

Niddal El-Jabri

60 61 01 26

Sankt Peders Stræde 28C

1453 København K

niddal@mino.dk

Følg os