fbpx

Ny bestyrelse

Ny bestyrelse

08/11/2017 / /

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Prominent repræsentantskab skal løfte dansk interesseorganisation for progressive minoriteter

Med et nyt repræsentantskab, der skal løfte en ny vision, er organisationen Mino Danmark klar til at intensivere fokus på medborgerskab og muligheder for danske minoriteter. Det skal blandt andet ske ved at etablere netværk for unge, der hvor de unge er.

Siden organisationens grundlæggelse for mindre end to år siden har Mino Danmark forsøgt at facillitere en ny, konstruktiv samtale om minoriteter og minoriteters udfordringer i Danmark. Igennem blandt andet kreative kampagner og dialogsessions har Mino Danmark stillet spørgsmålstegn ved nogle af de forskelle, der findes mellem minoritet og majoritet i Danmark. Hvordan kan det for eksempel være, at kun 1,6 procent af danske efterskoleelever har ikke-vestlig baggrund?

Mino Danmarks bestræbelser på at give de progressive minoriteter en stemme har resulteret i debatter med prominente danske politikere og selv statsministeren, har efterspurgt og modtaget Mino Danmarks kampagnetrøje, med teksten, Dansk Siden 1964. Den unge organisation har fået politisk ørenlyd – og nu er man klar til at kapitalisere på det, lyder det:

”Mino Danmark tilhører hverken stifteren, sekretariatet eller bestyrelsen, det tilhører landets etniske minoriteter. Det er deres platform, for at samles om at individet har de bedste forudsætninger for at kunne realisere sig selv,” siger direktør Niddal El-Jabri og fortsætter:

”Formålet med nedsættelsen af et nyt repræsentantskab er i første omgang at virkeliggøre vores strategi for 2018, Mino Økosystemet, der består af netværksindsatser, rettet mod unge i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Det handler om igennem netværk at sikre støtte og vejledning gennem hele uddannelseslivet.”

Prominent repræsentantskab

Det nye repræsentantskab, der fremover skal være med til at sikre, at flere minoritetsdanskere når deres fulde potentiale, er ikke helt ukendt i den danske offentlighed. Den nye kreds tæller nemlig blandt andre den tidligere vært på TV-Avisen og forfatter Paula Larrain og tv-vært og forfatter Abdel Aziz Mahmoud, som desuden træder ind som formand for bestyrelsen.

”Vi har utvivlsomt nogle udfordringer med minoriteter i Danmark – ligesom mange andre lande. Men alt for mange taler om problemer, mens alt for få inspirerer os til løsninger. Mino Danmark har allerede vist en del af vejen mod en mere nuanceret samtale om og med minoriteter. En samtale, der ikke er enten den ene eller den anden ekstrem, men som taler til og for det brede spektrum, siger Abdel Aziz Mahmoud, inden han fortsætter:

”Med en moderat platform har vi mulighed for at bygge stabile netværk op, der hvor de unge er med det formål at give dem de optimale karrieremuligheder og den rådgivning, der skal til for at lykkes. Vi forsøger at lukke lidt af det hul, som minoriteter har til majoriteten i kraft af eksempelvis manglende sproglige færdigheder eller samfundsmæssig indsigt og forståelse.”

Opskriften på succes

De unge under 25 år udgør 82 procent af alle efterkommere i Danmark. Det er derfor kernemålgruppen for Mino Danmarks ambition om øget fokus på ligestilling. Etableringen af de nye netværk skal skabe ligeværdige vilkår for særligt unge minoriteter i Danmark,  som direktør Niddal El-Jabri påpeger:

”Det er et opgør med pegen fingre i alle mulige retninger. Helt basale tal fra Det Nationale Forskningcenter  for Velfærd, viser tydeligt at udfordringerne ligger i de logiske konsekvenser det har, at være nye. Det vedrører sprogfærdigheder, kendskab til uddannelsesinstitutionernes kultur samt brede udvalg, og et smalt netværk ud i samfundet og erhvervslivet. Det er individet som skal styrkes. Det er en proces, der tillader os også at arbejde med de strukturelle forhindringer, de mødes med undervejs”.

Det nye repræsentantskab trådte første gang sammen den 8. november 2017 og består af følgende personer:


Abdel Aziz Mahmoud*
Paula Gabriela Larrain Bjørn*

Ahmet Günes*
Pia Yasuko Rask
Jesper Øland

Mikkel Blaabjerg Poulsen
Steven Vildgaard Hansen

De øverste tre med * udgør bestyrelsen.

Om Mino Danmark

Mino Danmark er en dansk interesseorganisation for minoriteter i Danmark som blev etableret i 2016. Målet er jf. organisationens formålsparagraf at arbejde for et samfund med engagerede og ligestillede minoritetsborgere. Det formål forfølger man, ved at skabe positive fællesskaber og handlemuligheder, der støtter op, hvor minoritetsborgere er særligt ulige for majoriteten.

Alle kan i dag blive medlem af Mino Danmark, såfremt man kan støtte op om foreningens vedtægter, og vi opfordrer alle, der ønsker at være en del af denne udvikling, til at melde sig ind. 

Uddybende kommentarer

Niddal El-Jabri

60 61 01 26

Sankt Peders Stræde 28C

1453 København K

niddal@mino.dk

[/vc_column_text][vc_single_image image=”9468″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]

Relaterede nyheder

2021: Vi fortsætter kampen med flere ombord

02/02/2021
Vi er allerede en måned inde i 2021 og selvom tiden stadig er præget af COVID-19, sker der en masse […] Læs mere… Læs mere…

Alle skal føle sig trygge i Mino Danmark

18/12/2020
2020 har på alle måder været et markant år, hvor der har været fokus på, hvordan vi agerer. Racisme, sexisme, […] Læs mere… Læs mere…

Giv et medlemskab i julegave

30/11/2020
Nu kan du give et medlemskab i julegave! For 200 kroner kan du give et årsmedlemskab i julegave, og sikre […] Læs mere… Læs mere…

Mændenes Internationale Kampdag

19/11/2020
Den minoritetsetniske mand skal fejres! Mino Danmark og Mino Ung København har sat barren højt, når der på torsdag inviteres […] Læs mere… Læs mere…

Ser du mig? Mino Danmarks nye kampagnefilm

28/09/2020
Mino Danmark har lanceret en ny kampagnefilm Ser du mig?, der vil udfordre de ensidige forestillinger om minoritetsetniske danskere. Det […] Læs mere… Læs mere…

Organisationer i ny alliance vil engagere unge i menneskerettigheder

17/09/2020
MOBILISERING: En ny alliance af organisationer vil gøre menneskerettighederne vedkommende for unge. ”De unge skal drive processen,” lyder det fra […] Læs mere… Læs mere…

Mino Talks Live: Grønlændere i Danmark

16/09/2020
Onsdag d. 16. september 2020 kan du se sidste afsnit af serien Mino Talks Live med Aviaja, hvor vi inviterer […] Læs mere… Læs mere…

Ser du mig som en “indvandredreng”?

14/09/2020
Sprog og ordvalg former den virkelighed, som vi bevæger os rundt i. Ekskluderende retorik reproducerer og legitimerer de diskurser, der […] Læs mere… Læs mere…

Handlingsplan mod diskrimination

03/09/2020
Mino Danmark og en række civilsamfundsorganisationer har sammen skabt en handlingsplan mod diskrimination, der indeholder konkrete anbefalinger til, hvordan vi […] Læs mere… Læs mere…

Mino Danmarks grundlægger takker af

19/08/2020
Direktør Niddal El-Jabri grundlagde foreningen Mino Danmark i 2016 med en vision om at skabe en interesseorganisation, der skulle fremme […] Læs mere… Læs mere…

Støt minoriteten

Vær med til at skabe flere handlemuligheder for
minoritetsetniske danskere. Tak fordi du vil være med!Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.

Hvert eneste medlemskab og donation styrker Mino Danmarks legitimitet og eksistensberettigelse.

Det gør en forskel og styrker foreningens muligheder for at lykkes med at skabe et lige samfund, uanset etnisk baggrund.