Nyt forpersonskab: med magt følger ansvar

Oprettet: 29-11-2021

I 2016 startede Mino Danmark som en tænketank. Senere blev det en organisation. I dag er Mino Danmark et hjertevarmt fællesskab, et trygt rum, aktivisme, politisk forandring, kultur, kunst, sårbarhed, en hjælpende hånd, nye samtaler, netværk, nytænkning. Mino Danmark har på fem år udviklet sig til at blive meget mere end en organisation – vi er blevet en bevægelse.    

Uagtet hvordan og i hvilket omfang racisme og diskriminationen har optrådt, har vi insisteret på at belyse og udfordre. Ligeledes har vi bestræbt os på at kigge indad mod de minoritetsetniske miljøer, hvor der også er udfordringer, som skal løses. Vi har skabt flotte resultater, som vi er utroligt stolte af. Alt det skal vi fortsætte med.  

Som tidligere frivillige, og senere hen medarbejdere, er vi stolte af nu at udgøre forpersonskabet. Sammen med de øvrige fem stærke bestyrelsesmedlemmer, vil vi gøre alt for at være jeres opbakning værdig. Tak til jer, der har vist os tillid.   

Vi har tilsammen været i organisationen i 8 år. Derfor ved vi også, at Mino Danmark står på skuldrene af engagerede, hårdtarbejdende og dygtige kræfter. Vores frivillige, medlemmer og stærke sekretariat har udvist mod, handlekraft og stolthed, når vores vision har fungeret som rettesnor for alle de projekter, der definerer organisationen. Jeres indsats er beundringsværdig. Tak til alle jer, der i årenes løb har sat jeres præg på Mino Danmark.    

Der er blevet arbejdet hårdt, der er blevet løbet hurtigt og der er blevet skabt forandring. For når hjertet banker for en sag, kan det være svært at tage en pause fra den. Det er derfor vores pligt som organisation, og som bestyrelse, at passe godt på dem, som går forrest og skaber vejen for den forandring, som Danmark har brug for.    

Det er forudsætningen for, at Mino Danmark forbliver en bæredygtig og progressiv organisation. Vi skal kunne arbejde hårdt, sætte langsigtede mål og drømme stort samtidig med, at vi passer på os selv og dem omkring os. Det vil vi som forpersoner gøre vores bedste for at sikre.   

Første skridt på denne rejse er at arbejde for en bæredygtig økonomi, så vores medarbejdere trygt kan udføre deres arbejde. Andet skridt er at skabe en kultur, der muliggør, at vores frivillige kræfter får mest mulig ro og opbakning til at skabe den forandring, som de ønsker. Tredje skridt er at sikre os, at Mino Danmark bliver inviteret med til forhandlingsbordet, når der skal træffes beslutninger, der vedrører den dagsorden, som vi er optaget af.   

Med magt følger ansvar, og det er vores ansvar som organisation at sikre, at vi kan løfte den store opgave, vi er sat i verden for. Som forpersonskab bliver det både hårdt og udfordrende, men intet føles mere rigtigt end at give tilbage til den organisation og det fællesskab, som har givet os så meget.  

Selvom det er 5 år siden, at Mino Danmark blev stiftet, så er vores eksistensberettigelse lige så tydelig i dag, som den var dengang. Der er stadigvæk brug for en organisation, der kæmper for retten til at være sig selv. Til at definere sig selv. Til at elske den man vil. Til at mestre flere sprog. Til at tro. Til ikke at tro. Til at gå klædt, som man vil.  Til at sige fra overfor racisme. Til at kæmpe imod social kontrol. Til at blive taget seriøst. Til at blive betragtet som medborger. Til at være ligestillet som minoritetsetnisk dansker.  

Danmark har brug for Mino.   

Forperson                                 Næstforperson 

Nadeen Aiche                          Zaklina Rajovic   

Følg os