Kommunalvalg om 1 måned!

Oprettet: 13-10-2021

Om 1 måned er der kommunal – og regionsrådsvalg. Et valg Mino Danmark laver en stor indsats omkring. Vi har en ambition om, at Danmark skal være præget af mere mangfoldighed og meget mere ligeværd. Vi drømmer om et samfund uden racisme og diskrimination. Derfor kæmper vi for, at det kommer på den politiske dagsorden i valgkampen, men også efter valget. Vi kæmper for, at flere forskellige stemmer skal præge debatten, at flere forskellige skal høres, og at flere skal stemme til valget.

I den forbindelse har vi en række indsatser og arrangementer i gang.

I starten af september måned afholdte vi sammen med Kvinderådet og LGBT+ Danmark en kandidatuddannelse med fokus på, hvordan vi får mere repræsentation og diversitet i lokalpolitik. Vi ved, at der er mange barrierer for minoriteter i politik, og dem vil vi gerne være med til at nedbryde. Læs mere om kandidatuddannelse i Kommunens artikel her. Du kan læse mere om vores tanker omkring hele denne tematik i vores kronik i Information her.

Vi har en række arrangementer planlagt. Torsdag d. 14/10 afholdt vi release af vores podcast om minoritetsetniske kvinder, og den næste måneder har vi både kommunalvalgsdebatter, mini-uddannelse og valgfestival. Du kan læse meget mere om vores indsatser og arrangementer på Mino.dk/valg.

Her vil du også kunne læse om vores politiske mærkesager, og hvilke kandidater, som har lovet at kæmpe for dem i valgkampen, og hvis de efterfølgende vælges ind.

Til sidst er det værd at nævne, at vi er meget optaget af at give vores følgere, medlemmer og andre information om kommunal- og regionsrådsvalget. Det gør vi bl.a. ved at oplyse om, hvad valgene handler om på vores sociale medier, men også via fysisk materiale. Vi har valgt også at bruge kreative og kunstneriske løsninger, så vi formidler på en interessant og fangende måde. Derfor har vi bl.a. fået en kunstner til at lave grafik til vores kommunal- og regionsrådsvalgsindsats, og en animator til at animere små film. Dem vil du forhåbentligt støde på forskellige steder, bl.a. finde på vores Instagram eller Facebook.

Vores indsatser er støttet af Tuborg Fondet – uden dem var alt det her ikke muligt.

Vi oplever en stor opbakning til vores indsats, og har en række andre organisationer som vi samarbejder med. Hvis du vil sikre, at Mino Danmark i fremtiden kan lave lignende indsatser, så bliv medlem af Mino Danmark

STEM MED, STEM MANGFOLDIGT!

Følg os